Eidene, Merket og Haraldvigen
A A

Leirskole på Haraldvigen

Bukta ved Heia Haraldvigen
Bukta
Flåtebyggekonkurranse på brygga på Heia Haraldvigen
Flåtebyggekonkurranse
Hente garn med leirskolen på Heia Haraldvigen
Ut å dra garn
Klatring på skjærgårdsorientering på Heia Haraldvigen
Klatring på skjærgårdsorientering
Livet i fjæra på Haraldvigen leirskole
Livet i fjæra

Fra 2019 tilbyr Haraldvigen et 5 dagers maritimt leirskoleopphold, på en av Norges vakreste øyer. 50 års erfaring med leirskole, har gitt oss unik og verdifull kunnskap om hva som gjør leirskole til en helt spesiell opplevelse for elevene.

Leirskole med maritimt fokus

Leirskolesuksessen vår består av maritime aktiviteter, mye og godt utstyr og flinke leirskolelærere. Tusenvis av barn har hatt sine første gode opplevelser med sjøen i trygge omgivelser på Haraldvigen. Bli kjent med oss og se film fra leirskolen.

Lek og læring

Et leirskoleopphold på Haraldvigen består av 30 timer maritim undervisning fordelt på fem hele døgn - hvor du kan oppleve

  • Opplæring i bruk av kano, kajakk, seilbåt og robåt
  • Skjærgårdsorientering
  • Havfiske og fjordfiske
  • Garnsetting
  • Flåtebygging
  • Buldring/Klatring
  • Bølgetur
  • Banankjøring / sleping etter båt
  • Studier av dyreliv i fjæra

Elevene ankommer på søndag kveld eller mandag morgen og reiser hjem igjen på fredag ettermiddag. Selv om vi tilbyr et langt leirskoleopphold, krever vi ikke høyere godtgjørelse for leirskolelærerlønn fra hjemkommunene enn det som Staten refunderer.

I vårt opplegg får elevene rikelig tid til egenaktivitet og sosial kontakt på fritida. Alt utstyr - blant annet vannrutsjebane, badeutstyr og ca. 80 småbåter - står til fri disposisjon for gjestene våre hver kveld. Den organiserte aktiviteten består av en formiddagsøkt og en ettermiddagsøkt à tre timer. Opplegget planlegges sammen med medfølgende lærere etter ankomst.

Minner for livet

Leirskole på Haraldvigen er en liten uke i paradis for barn og unge. Vi vet hvor viktig leirskoleminnene fra grunnskolen er, både for det året du deltar – for tryggheten i videre oppvekst, og for minneboken senere i livet. Leirskole er dannelse, det er lek og moro og høy feriefaktor. Og det er læring, kunnskap, ”folkeskikk”, grenser, teamånd og samhold.

Samholdet og vennskapet er viktig. På leirskolen er alle inkludert, alle finner ”sine” leirskolevenner. På Haraldvigen ”skal alle med i båten”.

Samhold og selvtillit

Å være på leirskole gjør noe med deg som ung, fra du er barn og til du trer over i voksenlivet. Vi på Haraldvigen er opptatt av å gjøre leirskoleopplevelsen til en grunnleggende positiv, lærerik og god erfaring for hver enkelt deltaker. For mange vil det gi ekstra selvtillit å være på leirskole. Alle har en viktig rolle, alle knytter bånd til andre, alle blir sett, alle er med. Som voksne tar vi ansvar for å inkludere alle – og se den enkelte. Leirskole på Haraldvigen skaper et helt spesielt samhold, basert på trygghet, lek og mestring. 

Anbefalt leirskole

Haraldvigen leirskole er medlem av Norsk Leirskoleforening og er en virksomhet som driver etter gjeldende lover, forskrifter, retningslinjer og læreplaner for opplæringssektoren.

Kontakt

Ta kontakt med oss for spørsmål og bestilling.

Telefon    38 10 30 80
E-post      haraldvigen@redcross.no

 

 

Kontakt

Relaterte artikler:

Bildegalleri

Se alle

Filmer

Se alle
Del: