Eidene, Merket og Haraldvigen
A A

Forberedelser

Bestilling

Vi anbefaler at dere bestiller så tidlig som mulig. For bestilling tar dere kontakt oss på telefon 38 10 30 80 eller sender e-post til haraldvigen@redcross.no

Allerede ligger det mange leirskolebestillinger inne, men det er fortsatt muligheter for de som kommer litt seinere ut av startblokka – helt fram til samme år som leirskoleoppholdet skal finne sted. Ta kontakt med oss for et godt tilbud!

En henvendelse til Haraldvigen blir alltid fulgt opp med tilbud om plass og påmeldingsskjema for å få formalitetene i orden. Bestillingen sikres ved depositum som trekkes fra i sluttregningen.

Alle som vil delta på leirskole fyller ut vårt påmeldingsskjema.

Informasjon gjennom året før avreise

Året før leirskoleoppholdet skal finne sted, får skolen tilsendt informasjon om bading og refusjonsgaranti. Statsrefusjonen skal dekke leirskolelærerlønna for førstegangsopphold på leirskole. Den overføres til Kristiansand kommune etter regning.

Et leirskoleopphold på Haraldvigen gir ingen kostnad til leirskole-lærerlønn for hjemmeskolen.

Våren før oppholdet får skolene tilsendt pakkeliste og velkomstfolder til hver elev. Da får dere også vite hvilke andre skoler som skal på Haraldvigen samtidig. Elevene er i noenlunde samme alder. Det funger best sosialt. Ta gjerne kontakt med de andre klassene før oppholdet, det øker ofte forventningene.

Badetillatelse

Strenge krav

”Forsvarlig svømme- og livredningsopplæring i grunnskoleopplæringen” setter strenge krav til utendørs bading på skoleturer. Disse retningslinjene gjelder også for leirskoleopphold, der det er aktuelt at elevene bader.

Skriftlig samtykke fra foreldrene

I henhold til retningslinjene anbefales det at skolen innhenter skriftlig samtykke fra foreldrene.  Vi ber derfor kontaktlærerne sørge for slikt samtykke, eventuelt melding om at elevene ikke har anledning til å bade på Haraldvigen.

Badetillatelsene oppbevares på hjemmeskolen

Badetillatelsene sendes ikke til leirskolen.  Det er tilstrekkelig at de ligger på hjemmeskolen, og oppbevares der til leirskoleoppholdet er avsluttet. I de tilfeller tillatelse ikke foreligger, må leirskolen få melding om dette.  Bading vil da ikke bli tillatt for de elevene det gjelder. 

Klær og utstyr

Du kan få bruk for varme klær både vår, sommer og høst. Ta med bruksklær som du ikke trenger å være redd for. Husk regntøy og støvler uansett værmelding. Sjøsprøyt er også vått! Sett navn på klær og sko.

Liten sekk

Klesskift til 5 døgn

Støvler og regntøy

Stillongs, lue, skjerf og votter – vår og høst

Tykk ullgenser, ullsokker og vindtett jakke

Tøfler eller slippers

Badetøy

Toalettsaker, såpe og håndklær

Nattøy

Sengetøy: laken, putetrekk og dynetrekk. Hvis du vil bruke sovepose, må du likevel ha med eget laken og putetrekk

Solkrem

Ta også gjerne med

Fiskestang, snelle og kniv

Fotoapparat

Bok å lese på senga

Det du ønsker til kveldsunderholdning (kortstokk/spill)

NB: Vi anbefaler at deltakerne pakker tøy og utstyr selv – da vet de hva de har med seg.

Rom og romfordeling

Rom og hytter

Elevene fordeles på rom/hytter i forkant av leirskoleoppholdet.

På Haraldvigen bor alle i småhytter som har bad, stue og soverom med køyesenger. Ingen rom har flere enn 4 sengeplasser og antall sengeplasser varierer fra 2 til 8 på hyttene. Medfølgende lærere får tildelt egne rom.

Sengetøy og håndklær

Vi gjør oppmerksom på at alle må ha med såpe, eget håndkle og sengetøy (laken, dyne- og putetrekk). De som vil kan også bruke sovepose, men de må også ha med laken og putetrekk.

Mat

På Haraldvigen får deltakerne solid, norsk, næringsrik mat. Vi baker vårt eget brød.

Det er viktig for oss å få informasjon om matallergier og spesielle behov i god tid før leirskoleoppholdet.

Ankomst og avreise

Beregn og planlegg for ankomst mandag ca kl 11.00, og avreise fredag ca. kl. 15.00.

Vi kan bestille transport mellom Kristiansand/Kjevik og Kongshavn for dere som benytter offentlige transportmidler (rutebuss, tog og fly).  Dere som kommer med leide busser, kommer direkte til Kongshavn brygge.  Der henter vi dere med våre båter.

Husk at veiene fra Østlandet er blitt bedre, så reisetida er blitt vesentlig kortere enn før (ca 4,5 timer fra Oslo)!

Kontakt oss senest 1 uke før oppholdet, for nærmere avtale om ankomst.

Forberedelser før du skal på leirskole: film, bilder og dokumenter du kan laste ned

SE EPISODENE FRA NRK-SERIEN OM HARALDVIGEN

PRAKTISK INFORMASJON MED PAKKELISTE

SE BILDER FRA LEIRSKOLEN

 

Del: