Eidene, Merket og Haraldvigen
A A

Aktiviteter på Røde Kors Sentrene Merket

Leirskole på Heia Merket
Teambuilding på Heia Merket
Firmafest på Heia Merket
Skitur på Heia Merket
Vikingleiren på Heia Merket i Valdres

Bli med på topptur og lær om stølslivet i Valdres. Elvepadling i kano til Paradisfjorden. En hel dag i Vikingleiren med matlaging, smiing og tvekamp.

Læring og opplevelser i fjellet

Topptur

Heia Merket ligger i Tisleidalen med kort vei til toppene Gribbe og Makalaus. Vi beveger oss på sti fra støler, skog, forbi tregrensa og opp til toppen hvor vi har en fantastisk utsikt til Jotunheimen, Hemsedal, Hallingdal og Aurdal. Underveis lærer elevene om planter og dyr som finnes i området.

Robåt og kano

Båtplassen vår ligger 800 m fra Merket. Robåter og kanoer. Elvene får opplæring i utstyr, sikkerhet og teknikk, og kan etter innføringen få benytte utstyret selv med tilsyn av lærskolelærerne eller medfølgende lærere på kveldstid.

Elvepadling

Elva Tisleia renner rett forbi Heia Merket. Vi legger fra ved Thorsplass også padler vi ned elva med styk og fine kanaler til Ølsjøen. Til slutt ender vi turen ved båtplassen vår i Pardisfjorden.

Friluftsliv

Friluftsliv er en sentral del av oppholdet på leirskolen på Heia Merket. Vi ønsker at elevene skal reise hjem med kunnskap og erfaring om moral og sikkerhet i fjellet. Fjellvett, kart og kompass og kunnskap om overlevelse gis tidlig i oppholdet, slik at vi kan bruke det aktivt underveis.

En dag i vikingleiren

Vi har en Vikingleir med mange hus. Det største heter Årestogo og inneholder en stor bålplass med benker, reinskinn og oljelamper. Her gis det undervisning vikingtiden. Elevene får smi sine egne tinnsmykker og lære fletting. I tillegg lager de sin egen lunsj med ost, grønnsakssuppe og rundstykker bakt i steinovn. En viktig del av dagen er tvekampen hvor de skal samarbeid og konkurrere i ulike grener.

Skileik og skiinstruksjon

Om vinteren starter vi uka med skileik og skiinstruksjon. Siden elevne har ulike ferdighetsnivå på ski kan vi tidlig i uka tilpasse de neste aktivitetene. Målet med denne økta er å ha det gøy og mestre uten å prestere.

Langtur på ski

Fra Merket går vi rett inn i flotte skiløyper som er tilpasset både for klassisk- og skøytestil. Hestmyrene er har et relativt flat terreg som passer for alle.

Slangetemming

Når fotballbanen er dekket med snø tar vi frem tuben og snøscooteren og tilbyr slangetemming. Det kiler i magen når setrifugaleffekten trer i kraft. Moro for alle!

Skredlære og snøprofil

Vi man ferdes i vinterfjellet er det viktig å kunne lese og forstå naturen rundt seg. Vi tar med elevene ut på tur, viser de snølagene og forklarer hva man skal se etter for å unngå områder hvor det er fare forsnøskred.

Akebakke med skitrekk

Det er også viktig å ha det gøy på leirskole - derfor tar vi turen opp i akebakken vår og koser oss. Her er det lattergaranti for både store og små!

 

 

Filmer

Se alle
Del: